STRESS COACHING:

I dagens Danmark er der desværre flere og flere, som bliver ramt af stress. Det er ikke ualmindeligt at opleve stress, og det kan ske for selv den stærkeste. Alt for ofte glemmer vi os selv, fortrænger eller overhører, hvad vores krop har signaleret længe og det resulterer i stressreaktioner dvs. uoverensstemmelser med, hvad vi gørkan og vil.

 Vi kommer til at gå på kompromis med vores værdier og vores livskvalitet.

Det er ofte et sammensurium af mange ting, som hober sig op og udløser stress. Ofte er det en kombination af arbejdsrelaterede og private forhold.

”Stress er ikke et tegn på svaghed men på, at du har været for stærk for længe”

Hvad er stress?

Når din krop udsættes for stresspåvirkning, frigiver hjernen stresshormonerne adrenalin og kortisol i kroppen. Det hjælper dig til at kunne yde ekstraordinært i en oplevet presset, uvant eller spændt situation.

Normalt forsvinder stresshormonerne ud af systemet igen, når situationen er overstået. Men hvis du oplever vedvarende belastende stresspåvirkninger over længere tid, ophobes stresshormonerne i kroppen og lykkehormonet serotonin falder. Det er her, hvor det kan få alvorlige konsekvenser for helbreddet og livskvaliteten, hvis der ikke bliver grebet ind (se mere under stress symptomer). 

Alvorlig stress kommer snigende, og det er ikke altid, at man selv eller omgivelserne har opdaget, hvor alvorligt det står til. Det skyldes primært, at man ikke har lyttet tilstrækkeligt til, hvad kroppen har forsøgt at fortælle en igennem længere tid, og at det kan opleves som skamfuldt, tabubelagt og et nederlag at erkende, at man har stress. Det er så absolut IKKE et nederlag - over 400.000 danskere har dagligt symptomer på stress. Det er et større nederlag at fortsætte med at have skyklapper på og risikere forringelse af livskvaliteten, udbrændthed sammenbrud og det der er værre. Som alvorligt stresset kan det være svært at skelne mellem, hvad der er hoved og hale og også at finde ud af, hvordan man kommer ud af sin stress.

Genkender du dette? Hvis du gør, så er det helt almindeligt, så fortvivl ikke. Der er hjælp at hente for dig!

..”Det havde stået på igennem længere tid, og jeg mærkede ikke, at det kom snigende. Jeg fik mere og mere hældt på og fik ikke sagt fra.

Jeg følte mig mast, træt, havde let til tårer og manglede energi. Hvorfor skete det for mig, normalt var jeg glad, ressourcefuld og fuld af overskud til arbejdet, familien og vennerne.

Jeg blev mere og mere fyldt op, og pludselig en dag flød bægeret over. Det var dråben – bare en mindre ting, som fik det hele til at vælte”.  
                                                                                        En historie fra en stressramt 

 

STRESS COACHING FORLØB:

Som certificeret master stress coach er jeg uddannet og trænet i stresshåndtering, og du kan derfor forvente en gennemafprøvet tilgang, som tager afsæt i dig og din situation..

Konkret får du:

  • ​Læring om og forståelse af, hvad der har forårsaget stress
  • ​Større bevidsthed om dine stresssymptomer
  • Redskaber til at sænke stressniveauet (afstresningsøvelser
  • ​Værktøjer og coping strategier til stresshåndtering og stressforebyggelse fremover
  • ​Forøget livskvalitet og fornyet energi

 

Klik for praktiske informationer om et stress coaching forløb

”At lytte til dit hjerte, dine værdier og din mavefornemmelse

er blandt de vigtigste gaver du kan give dig selv"